2018-11-06 10:17Pressmeddelande

Nya gymnasieskolor i Nacka och Solna

Fotograf: Lina WennströmNTI gymnasiet - IT

Nu breddas utbudet av gymnasieskolor specialiserade inom naturvetenskap och teknik. Till läsåret 2019/2020 startar NTI Gymnasiet två nya skolor. Därmed breddas utbudet för elever i Nacka och Solna vid valet av gymnasieskola.

 

Idag finns det totalt 25 NTI Gymnasier runt om i Sverige. Till hösten 2019 utökas antalet ytterligare då två nya skolor startar i bland annat Nacka och Solna. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, IT och science.

  • I Solna startar NTI Vetenskapsgymnasiet upp Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap samt Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap. Skolan kommer ligga på Tomtebodavägen.

  • I Nacka startar ett nytt NTI Gymnasium upp med Teknikprogrammets två inriktningar  Teknikvetenskap samt Informations- och medieteknik. Skolan kommer ligga i Nacka Forum.

Sarah Stridfeldt, skolchef för NTI Gymnasieskolor, är glad över att etablera nya skolor i regionen:

 

- Solna och Nacka är expansiva och moderna kommuner som växer och satsar på utbildning. För oss är det en ära att få vara med och ge ungdomar ännu bättre förutsättningar för vidare studier genom en kvalitativ undervisning med ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

 

Den 22-24 november finns de nya skolorna representerade på gymnasiemässan i Älvsjö tillsammans med NTI Gymnasiets etablerade systerskolor. För mer information - kontakta Sarah Stridfeldt eller läs mer på www.ntigymnasiet.se.Om NTI Gymnasiet

1968 grundades Nordens Teknikerinstitut (NTI) som senare, år 2002, förgrenades till NTI-gymnasiet. År 1998 startades IT-Gymnasiet med syftet att ge elever en IT-utbildning i framkant. Efter en sammanslagning av IT Gymnasiet och NTI Gymnasieskolor år 2018 finns det idag totalt 25 NTI Gymnasier runt om i Sverige på orterna Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Södertälje, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, IT och science.

Kontaktpersoner

Sarah Stridfeldt
Skolchef NTI gymnasieskolor
Sarah Stridfeldt