2018-11-14 14:29Pressmeddelande

Ny gymnasieskola startar i Helsingborg till hösten

Fotograf Lina WennströmNTI Vetenskapsgymnasiet - biotech

Nu breddas utbudet av gymnasieskolor i Helsingborg. Till läsåret 2019/20 startar NTI Vetenskapsgymnasiet i centrala Helsingborg. Därmed ökar utbudet av utbildningar inom science och tech för eleverna i regionen vid valet av gymnasieskola.

Till hösten 2019 utökas antalet gymnasieskolor i staden då NTI Vetenskapsgymnasiet slår upp portarna på Södergatan 10 i centrala Helsingborg. Den nya skolan har fått tillstånd för att starta följande utbildningar:

  • Teknik – Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap (TETEK)

  • Natur - Naturprogrammet med inriktning naturvetenskap (NANAT)

Elllen Lindqvist, skolchef för NTI Gymnasieskolor, är glad över att etablera en skola i staden där idéer blir till verklighet:

- Helsingborg är en expansiv stad som växer och satsar på utbildning. För oss är det en ära att få vara med och ge ungdomar i regionen ännu bättre förutsättningar för vidare studier på universitet och högskola genom en kvalitativ undervisning med ett naturvetenskapligt förhållningssätt.

NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg kommer med sin specialisering inom naturvetenskap och biotech att väl komplettera det utbud av utbildningar som redan finns i staden. Skolan kommer ligga ett stenkast från sin populära systerskola NTI Gymnasiet.

- Att starta upp NTI Vetenskapsgymnasiet nära ett etablerat NTI gymnasium borgar för stabilitet och möjligheter för samverkan. Jag är övertygad om att detta kommer gagna elever och lärare på båda skolorna, säger Ellen Lindqvist.

För mer information om NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg - kontakta Ellen Lindqvist på 0727-121446 eller besök skolans monter på gymnasiemässan nu på lördag den 17 november i Helsingborg Arena. www.ntigymnasiet.se.Om NTI Gymnasiet

1968 grundades Nordens Teknikerinstitut (NTI) som senare, år 2002, förgrenades till NTI Gymnasiet. Efter en sammanslagning av IT-Gymnasiet och NTI Gymnasieskolor finns det idag totalt 25 NTI Gymnasieskolor runt om i Sverige på orterna Gävle, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna, Karlstad, Kristianstad, Luleå, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm, Södertälje, Västerås och Örebro. Skolorna har som ambition att vara Sveriges ledande gymnasium inom tech, IT och science.

Kontaktpersoner

Ellen Lindqvist
Skolchef NTI gymnasieskolor
Ellen Lindqvist